× HAKKIMIZDA PROGRAMLARIMIZ YAYINLAR EĞİTİMLER AİLE UYGULAYICILAR ETKİNLİKLER İLETİŞİM

Mehtap BİÇER Psikolojik Danışman

YAZAR admin KATEGORİ BAŞARI HİKAYELERİ

Merhaba, geçen sene Çözüm Disleksi’den Dmp ve Odist eğitimleri aldım. Çok keyifli farklı bir teknik olarak düşündüm. Uygulamaya yönelik bir çalışmaydı, ancak itiraf etmeliyim ki çocuklara uyguladığımda sonuçları ne olacak merak ediyordum. Benim hikayem bir akşam küçük bir danışanımın annesinin beni aramasıyla başladı. Aramasının sebebi bir arkadaşının yavrusu içindi. Anne babayı aile görüşmesi için ofise çağırdım. 2 saate yakın görüştük. 1.sınıf öğrencisi olan bu yavrumuz erken okul sürecine başlamış, yaşıtları okumasına rağmen kendisi henüz okumayı sökememiş bir öğrenciydi. Sömestr tatiline yakın bir zamanda bana başvurdular. İşim zordu ama DMP ye inanarak başladım.

Bu yavruya ilk günden itibaren Kaptan dedim. Sen kaptan olacaksın ben Tayfan tamam mı? Kaptana oyunlar eğlenceli etkinlikler de hazırladım hepsi disleksiye ve dikkate yönelikti. DMP kitaplarından yorulunca ara verip bu kitaplardan dikkat geliştirici oyunlar oynadık. Hep pazarlık ederdi benimle ? tamam Kaptan dedim hepsinde. Bir kaç seans sonra kaptan ile iletişimimiz çoook güzel oldu. Hafta da 2 bazen 3 seans yaptık. Sömestr tatili bitti. Ailenin geri dönüşleri çok güzeldi. Ben şaşkın tabii, gerçekten mi diyordum, olumlu geri dönüt geldikçe DMP ye olan güvenim daha çok artıyordu. Aileye her seans sonunda duygusal ve sosyal içerikli çocuk kitaplarından ödünç verdim. Akşamları yatmadan okumaları için. Evde oyun oynayın bol bol, dersleri kenara bırakın mümkün olduğunca dedim. Aileye kitap okumaya zorlayıcı değil rol model olması yönünde rehberlik etmeye çalıştım. Onların desteği benim için çok önemliydi. Sonuna kadar desteklediler gerçekten…

Danışanlarımın öğretmenleriyle iletişime geçerim her zaman, Kaptan’ın öğretmeni ile iletişime geçmem biraz geç oldu, yüz yüze görüşmek istedim. 15 tatil sonunda öğretmenle tanışmak için okula gittim heyecanla. Kaptanı da gördüm okulda arkadaşlarının yanında, oda mutlu oldu ben de ? Öğretmeni ile görüştüm, öğretmenimiz beni tebrik etti, çok başarılı bir çalışma yapmışsınız hocam dedi, bir eğitimcinin, öğretmenimizin ağzından duyunca emin oldum DMP ile elde ettiğim başarıya. Harfleri bile tam olarak öğrenememiş Kaptan ile biz okumayı başardık.?  İşin sırrına gelince önce iletişim bağı ve güven yanında tabii ki DMP. Kaptan ve ailesi bana güvendi  ben Kaptan’a ve DMP ye güvendim. Bu süreçte Murat hocamı da Özcan hocamı de aradım. Kafamdaki soruları yazdım cevapladılar. Onların desteği bana yol gösterdi güç verdi. Burdan kendilerine ve DMP ye tekrar teşekkür ediyorum….

Mehtap Biçer / Psikolojik Danışman

Ankara Dizem Psikoloji.

Bir cevap yazın

E-Posta ADRESİNİZ PAYLAŞILMAYACAK. * İŞARETLİ ALANLARIN DOLDURULMASI ZORUNLUDUR